söndag 1 februari 2009

Träning

Igår var vi på ett miniträningsläger i sjöbo. Vi var 5 st och instruktören var Sanna Wendell. Vi var i ett ridhus så vi slapp blåsten. Vi började med ett litet snack om vad vi ville träna på. Sen satte vi igång med framförgående och vikten av att hunden skall stanna rakt på komando stanna. Går sådär. Fint ut men stannar sällan helt rakt. Sen blev det apportering. Både trä, metall och tung apport. Här låg tyngdpunkten på snabbt gripande och full fart in. Metall och trä går bra men tung apporten har hon lite svårt att hitta tyngdpunkten på så det blev mest trav in. Linförighet och fritt följ hanns också med då Sanna ville se lite tempo förändringar och lite mer kvinnlig gång. Lite vickningar och bröstet ut. Fungerade väl sådär. Ett par skick till rutan gjordes också och det gick väldigt bra. Dagen avslutades med dirigeringar. Bakåt, framåt, höger och vänster. Bakåt och framåt går riktigt bra och höger och vänster behövs lite mer träning innan det sitter ordentligt.
Det blev några smygtagna foto med telefonen då Sanna är lite skygg för kamror. ;-)



Sanna Wendell

Sanna igen. Undrar vad hon gör? Inte ens mitt i rutan!

Thia i gruset



Jörgen och Theo mitt i rutan. Theo som är Thias pappa.


Thia i hallen. Skitig blir man i ridhus.
Tack för en trevlig och lärorik dag Sanna. Vi ser redan framemot nästa gång.




h

4 kommentarer:

  1. Det var kul att träna ihop igår. Ni var så duktiga och det skall bli kul att se er i eliten till våren :). Ni blir nog farliga! Nackdelen med ridhus är ju just gruset....grus på hunden, grus i fickorna, grus på leksakerna .....Men skönt att slippa blåsten!

    SvaraRadera
  2. Tjena
    Kul med annan träning o nya infallsvinklar. Hörde av Karin att ni skulle träna. Hade varit kul att vara med ngn gång. Kommer kanske. Annars ses vi i Skurup då det blir lite ljusare på kvällarna.

    Björn med Clara.
    www.clarabella.se

    SvaraRadera
  3. Hejsan! Ha ha var det Thia som sladdade manegen?? eller lekte hon bulldozer? :-) inte alls avis att ni tränat ihop för Sanna......nästa gång kanske vi kan vara med. Ska bli jätte kul att följa er framfart i eliten! Ha det gått och träna på. Kram Åsa & Mallan

    SvaraRadera
  4. Jo men visst var det härligt att få en genomkörare på lydnaden!
    Theo sa att han va mäckta stolt över Thia!:))
    Ha de bäst/Jörgen å Theo

    SvaraRadera